Emotieboom

Zeggen wat je voelt is niet altijd gemakkelijk. Akabeleden missen soms de taal, andere leden weten gewoon niet goed hoe je dat doet: je gevoelens herkennen en er woorden aan geven.

Gelukkig bestaan er heel wat hulpmiddelen om zo'n gesprek met je leden op gang te krijgen. Met prenten, foto's, smiley's van basisemoties of BlobprentenĀ  te gebruiken bijvoorbeeld. Blobprenten drukken gevoelens, gedrag en sociale situaties uit door middel van hun houding, uitdrukking en opstelling tegenover elkaar. In welke figuurtje van de Blobprent herkennen je leden zich het meest?

Hieronder vind je een Scoutsblobtree. Speciaal gemaakt over scoutssituaties. Ideaal dus om een goed gesprek te starten met je leden. Als je op de tekening klikt, kan je downloaden.