Hoofdanimatorcursus Gilwell COMBO

Gilwell is een avontuur van een week, waar je samen met een tiental andere ervaren scouts- en gidsenleiding stilstaat bij jezelf als leid(st)er van een groep scouts en gidsen.

Op Gilwell ga je op zoek naar antwoorden op vragen als: Wat zijn jouw sterke en zwakke kanten? Hoe communiceer jij en wat is het effect hiervan op anderen? Wat heb je nodig om in groep efficiƫnt samen te werken? Waarom heb je het zo moeilijk met die bepaalde leid(st)er? Wat kan je hier aan doen? Welke rol neem je in een groep op?

Gilwell is leren door te doen, een unieke ervaring. Je krijgt ruimschoots de kans om op een actieve manier dingen uit te proberen. Je kiest zelf in welke mate en wanneer jij uitdagingen aangaat. Het is groeien als leid(st)er en achteraf trots zijn op je welverdiende Gilwellkralen.

Voor wie?

Voor scoutsleiding van minstens 20 jaar of minstens twee volle jaren in leiding staan.

Deze cursus ziet er een beetje anders uit. Het is een combinatie van Gilwell onderweg en Gilwell onder dak, the best of both worlds! Je begint en eindigt in een Hopper Jeugdverblijf, waar je in bedden slaapt en er voor jou gekookt wordt. In het midden van de week ga je op 3-daagse, net zoals je op kamp zou doen, waarbij je zelf eten en slaapplaats voorziet. Hoe die 3-daagse er uit ziet beslis je samen met je groep.

Attest?

Gilwell maakt deel uit van het hoofdanimator-traject. Alles over het behalen van je attest 'hoofdanimator in het jeugdwerk' kom je hier te weten.

Datum 11 April 2022 14:00 tot
17 April 2022 14:00