Home Terug

07 Oct - scouts en gidsen blijven op post; tot nader order

De recente evolutie van corona en voorzorgsmaatregelen doen wenkbrauwen fronsen: voorlopig blijven we met onze sector in code geel. Dat wil zeggen dat scouts en gidsen (tot 18 jaar) met hun leden en leiding binnen bubbels van 50 mogen deelnemen aan activiteiten, mits een aantal aandachtspunten. Zolang de code niet wordt aangepast, gaan we ervan uit dat het met handhaving van die regels veilig is in scouting. 

Scouts en Gidsen Vlaanderen begrijpt en deelt bekomernissen van ouders, leden en leiding; en volgt de ontwikkelingen dan ook nauw op. Als jeugdwerk hebben we er alle belang bij om binnen een verantwoord kader aan kinderen en jongeren ons spel te kunnen aanbieden. In het licht van een algemene verstrenging, verwachten we deze of komende week ook mogelijke striktere richtlijnen voor onze jeugdbeweging.  Zodra nieuwe adviezen of krijtlijnen duidelijk zijn, communiceren we hierover. Vragen? corona@scoutsengidsenvlaanderen.be 

Hoe de maatregelen ook wijzigen; wat onveranderd blijft is de nodige oplettendheid om zorgvuldig om te gaan met die maatregelen.

Tot nader order, wees voorzichtig maar kruip niet bang in de bomen. Geniet en laat genieten van scouting!

 

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be