Home Terug

27 Oct - scouting +12 ter plaatse rust

De Vlaamse Regering maakte bekend dat vanaf woensdagnacht 28 oktober geen activiteiten meer toegelaten zijn voor jongeren vanaf 12 jaar. Deze samenkomsten worden binnen scouting tijdelijk opgeschort, tot zolang de omstandigheden dit vereisen.  Activiteiten blijven (binnen de lijnen van code Rood) wel mogelijk met kinderen jonger dan 12 jaar. Overnachtingen (en dus kampen in de herfstvakantie) mogen niet meer doorgaan, met geen enkele leeftijdstak. 

De leeftijdsgroep + 12 leent zich ertoe om via sociale media in verbinding te blijven; dergelijk online aanbod kan worden overwogen wanneer hiervoor onder leden en leiding voldoende energie is. De publieke ruimte en speelpleinen blijven open voor individuele sport en beweging; blijf als scout of gids genieten van de openlucht. Gewoon buiten? Buitengewoon!  De te beperken sociale contacten gelden ook voor leiding die ter voorbereiding van activiteiten best inzet op digitaal overleg. Vanzelfsprekend worden voorlopig ook alle evenementen afgelast.

De kleurcode geeft aan wat een veilig kader is waarin scouting mag worden georganiseerd. Groepen kunnen bepalen wat binnen die krijtlijnen wordt aangeboden: Scouts en Gidsen Vlaanderen ondersteunt zowel groepen die hun activiteiten verder beperken of onderbreken, als groepen die alles blijven aanbieden wat toegelaten is. We willen bijdragen aan een veilige omgeving die helpt corona in te dijken en tegelijk tegemoetkomen aan de nood bij kinderen en jongeren om elkaar spelend te ontmoeten.  Met vragen of zorgen kan je terecht via corona@scoutsengidsenvlaanderen.be

We realiseren ons dat deze ingehoudenheid een pittige uitdaging is op de drempel van vakantie. Tegelijk willen we vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen een partner zijn bij de inspanning die komende periode van de hele bevolking wordt gevraagd. 

Alles gaat voorbij. Er komen andere tijden; be prepared ...

 

communicatie@scoutsengidsenvlaanderen.be