Jeugdlokalen en de kerk

09/2012
Contacten en contracten tussen jeugdvereniging en eigenaar

Jeugdverenigingen maken gebruik van lokalen van kerkelijke instanties. Parochiale vzw's, de kerkfabriek, de inrichtende macht van een katholieke school, een klooster... het zijn allemaal mogelijke eigenaars van jeugdlokalen.

Vanuit een groter geloof in de meerwaarde van jeugdverenigingen bieden die eigenaars hun pand(en) van oudsher bijna kosteloos aan. Soms ontbreken echter goede contacten tussen jeugdvereniging en eigenaar of is er geen schriftelijke overeenkomst om het gebruik of de huur van het lokaal te regelen. Dit gebrek aan goede contacten en contracten zorgt voor een erg onzekere situatie voor zowel eigenaar als jeugdvereniging.

De brochure is te koop via Hopper winkel of kan besteld worden via Jeugdlokalen.be

Verkrijgbaar:
Te koop in Hopper Winkel