Jong gespuis in het gemeentehuis

12/2011
Jongeren informeren over de dagdagelijkse werking van de gemeente.

De brochure Jong gespuis in het gemeentehuis wil jongeren op een laagdrempelige manier informeren over de dagdagelijkse werking van de gemeente en de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook over andere bestuursniveaus en organen zoals intercommunales, de politie en het OCMW.

De brochure biedt een antwoord op de volgende vragen:

• Hoe is een gemeente politiek gestructureerd?
  • Waar haalt de gemeente haar euro's vandaan?
  • Wat zijn beleidsplannen en welke zijn er?
  • Hoe kunnen inwoners participeren in het beleid?
  • Welke diensten zijn gelinkt aan de gemeente?
  • Waar bevindt de gemeente zich ten opzichte van andere overheden?

Daarnaast bevat de brochure een heleboel tips en tricks om het beleid van de gemeente te beïnvloeden. Als individu, met de jeugdraad, klas, vereniging of jeugdbeweging hebben jongeren namelijk heel wat mogelijkheden om hun zegje te doen en daadwerkelijk iets te veranderen. Ook is deze brochure een handig instrument om aanstormend politiek talent op een ludieke manier te documenteren.

(V.U.: Dit boekje werd samengestemd door Karuur in samenwerking met de VVJ (Vereniging van Vlaamse Jeugddiensten) en de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) ).

Te koop via Politeia