Kiesvisum

05/2017
Het democratische proces van \"verkiezingen\", in de wereld van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Deze publicatie is je gids bij de voorbereiding en begeleiding van de groepsleidingsverkiezing. Groepsleiding heeft een belangrijke functie in de groep. Met dit visum bieden we jou als districtscommissaris (DC) een handleiding om de zoektocht naar nieuwe groepsleiding met succes te begeleiden.

Je kan dit visum gebruiken:

• om duidelijkheid te scheppen over het verloop van de verkiezing en je eigen rol als districtscommissaris.
  • als hulp bij het omgaan met de spelregels. Wat is de juiste procedure?
  • om kandidaat-groepsleiding goed te informeren over wat de functie juist inhoudt.
  • om overleg tussen de verwachtingen van de groepsraad en de visie van de kandidaat-groepsleiding te stimuleren.
  • als opvolgingsinstrument voor district en gouw.

Tenslotte kan je dit kiesvisum ook gebruiken bij andere verkliezingen binnen je district of gouw. Die verlopen namelijk gelijkaardig aan die van groepsleiding. Achteraan in dit kiesvisum vind je er meer info over. Ook de invulbladen kan je hiervoor gebruiken.

Bij Scouts en Gidsen Vlaanderen dragen we democratie bij het organiseren van groepsleidingsverkiezingen hoog in het vaandel. Het gebruik van dit visum is dan ook verplicht sinds de verbondsraad van oktober 2000.

Hier vind je de invulbladen die in 3-voud ingevuld worden bij de verkiezingen.

herdruk 2017

(V.U.: Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw)

Verkrijgbaar:
Download: