Maat in de shit

01/2010
Hoog tijd om stil te staan bij alcohol- en cannabisgebruik in je groep?

Het spelen van Maat in de Shit maakt het eenvoudiger om een gesprek of discussie aan te gaan over alcohol en cannabis. Op een ludieke manier denken de spelers na over het alcohol- en cannabisgebruik van hun vrienden, kunnen ze hun mening kwijt en leren ze hoe ze kunnen reageren op bepaalde situaties. Het pakket betstaat uit vijf spelfiches: ‘Hoeveel is te veel?’, ‘Show me you cards’, ‘De schoenenoefening’, ‘Naar je vriend toestappen’ en ‘Actie/reactie’. Aan de hand van deze spelen denk je, samen met je groep, na over wat je kan doen als je je zorgen maakt over het alcohol- en/of cannabisgebruik in je groep. Het herkenbare verhaal van Tom & Lisa is het vertrekpunt. Er zijn ook specifieke tips voor de begeleiding van de spelen.

Maat in de Shit is geschikt voor:

• 10 tot 25 spelers
  • vanaf 15 jaar,
  • leden en/of leiding

Dankzij een handig mapje en geplastificeerde fiches trotseert dit pakket weer en wind, zodat ook jouw opvolgers dit pakket nog kunnen gebruiken. Je kan het pakket bestellen op www.drugsinbeweging.be of je kan het downloaden in een iets minder stevige versie.

(VU: VAD - Vereniging voor alcohol- en andere drugproblemen)